30 Dec

A Invata de Performanta

LEARN bbu

Strategii  de performanta 

A invata formeza baza experientei umane.  Chiar daca ne place sau nu coevolutia & dezvoltarea umana sunt strict dependente de calitatea, eficienta si eficacitatea actiunii de a invata. Altfel spus de a se adapta la schimbarea continuua a “realitatii”(ghilimelele sunt pentru cei ce au citit macar ceva despre perceptie).

Deci, cine nu ar vrea sa invete mai bine?

(ii exclud de aici pe care care deja stiu…aproape tot)

In strctura activitatii continue de a invata se afla un “proces strategic de transfer” numit copiere /replicare / modelare, un proces simplu pe care oricare copil mic il face cand copiaza accentul, pasii, intonatia, semnificatia cuvintelor  parintilor, bunicilor etc. Procesul e  simplu, extrem de eficace si l-am experimentat fiecare chiar daca ne aducem aminte de asta sau nu.

Modelarea/Replicarea este procesul central al unui domeniu fascinant, cu propria sa epistemologie, numit Programare Neuro-Lingvistica (NLP) care se centreaza pe arta de a replica/modela talentele si geniile, nimic altceva decat strategia de a invata performant accelerat.

Programarea Neuro-Lingvistica (NLP) – arta de a replica talentul omenilor de geniu.

NLP  studiaza procesele umane de absorbtie a informatiei din lume , modurile in care aceste informatii sunt descrise intern cu ajutorul simturilor, filtrate prin convingeri, valori si credinte, si actiunile ce urmaresc un rezultat, o transformare interna sau extrena.

human-perception

Simplu spus sunt trei elemente: 1- Persona, 2- Descrierea interna a lumii si 3- Lumea.

Iar NLP ca meta disciplina studiaza relatiile dintre aceste trei elemente: Procesele si Modelele (pattern).

A invata accelerat, de performanta, inseamna a replica modelul de excelenta al oamenilor talentati. A invata cum sa inveti accelerat, de performanta este domeniul Programarii Neuro-Lingistice (NLP).

Tu cand incepi sa inveti sa inveti?

Leave a Reply

Close
loading...