24 Jan

Hot Opera

a whole new world

Cand imaginatia , creativitatea si gandirea divergenta se imbina cu muzica, Opera devine Rock, Pop sau Disco, simturile explodeaza iar scena devine altceva… „Smoke on the Water” primeste haine orchestrale pur simfonice, fiind chiar „Uvertura” concertului, „Twist and Shout” și „We Will Rock You” încing atmosfera primei părți, iar complexa „Bohemian Rhapsody” o incheie.

A Whole New World

dirijor Ionut Pascu

Cu Madeleine Pascu, Daniela Vlădescu, Smaranda Drăghici, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Orchestra şi Corul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

Bunul meu prieten, Ionut Pascu, intr-un concert nebun de Opera la Constanta, arunca sala in aer  in ianuarie 2015.

De revazut de Martisor (1 martie), tot la Constanta.

Anul acesta am terminat un doctorat în muzică de film, după patru ani de tot felul de cercetări. Mi-am dat seama că aici în zona aceasta putem aduce publicul care nu vine de obicei la concerte simfonice și publicul care nu calcă în teatru. Dacă aducem mai aproape de ei limbajul simfonic se pare că sala e plină. E o raritate mare în Constanța. În urma cercetărilor, mi-am dat seama că publicul larg răspunde la chestiuni complexe, dar simple. Trebuie ținut un echilibru între simplu și complex și am găsit varianta aceasta de a-i atrage. Pentru ca mai apoi să își dea seama că nu e așa dureros.  Vrem să le dezvoltăm gustul tinerilor și să ceară numai divertisment de genul acesta cu un limbaj special și neobișnuit. Prefer decât să dau un concert greu la o sală goală, să dau un concert ușor la o sală plină. Cred că e un câștig mai mare.Ionut Pascu - dirijor

 

Leave a Reply

Close
loading...